+31 (0)30 636 39 70 | info@onmarc.nl

Online Data Trainingen

OnMarc

Maakt van klantdata resultaat

Online Data Trainingen

Leren en ontwikkelen

 

OnMarc Online Data Trainingen

Data is het nieuwe goud. Hiermee ontdek je namelijk welke koers jouw organisatie het beste kan varen. Wil jij weten hoe je het beste met deze grondstof kunt werken?  

Bij OnMarc is online data de basis voor alles wat we doen. Hier zijn we trots op. Graag laten we aan iedereen zien wat er allemaal mogelijk is met de online data die wij collecteren. Vanuit deze gedachte faciliteert OnMarc diverse hands-on trainingen, die inzicht geven en je helpen hoe het beste gebruik te maken van de data. Wat is het doel van deze trainingen, wat kan je ermee bereiken en wat wordt er zoal behandeld? 

 

Enthousiasme

Het belangrijkste doel van de online data trainingen is enthousiasmeren! Er is veel mogelijk met de online data die OnMarc collecteert voor haar klanten. Wij willen onze klanten enthousiast maken over de vele mogelijkheden en hen de waarde van hun data laten inzien. Als gebruiker van data heb je namelijk een enorme vrijheid om hier eigen invulling aan te geven. En wanneer je online data koppelt aan andere data, ontstaan er nog veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan emaildata of feedback data die op een website verzameld wordt. Met een dergelijke koppeling ben je in staat om jouw klant te volgen vanaf het moment dat hij een email ontvangt tot aan het moment dat hij een product koopt op jouw website. Ook dit is onderdeel van de Online Data Training.  

 

Online Data Training

 

Welke soorten data?

De Online Data Training besteed aandacht aan de verschillende soorten data die er gecollecteerd wordt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen zogenaamde ‘ruwe’ data, geconfigureerde data en profieldataDenk bij ruwe data aan: – klikgedrag – navigatiepaden en muisbewegingen. 

Dit levert zeer gedetailleerde informatie over de gedragingen van een bezoeker. Deze ruwe data kan vervolgens worden omgezet naar zelf gedefinieerde KPI’s (Key Performance Indicators). Het invullen van bepaalde velden in combinatie met een -klik- op het versturen van een contactformulier, en het bereiken van een bedankpagina, maakt bijvoorbeeld de KPI ‘Formulier ingevuld’. Hierbij zit de uitdaging niet zozeer in het verzamelen van de ruwe data of de grote hoeveelheden data die gecollecteerd worden, maar om aan de hand van deze data goede KPI’s te formuleren waar je iets mee kan.

Data gecollecteerd, en dan?  

OnMarc support haar klanten om ook zelf hun eigen online data te analyseren. Zo maken wij het mogelijk dat zij zoveel mogelijk zelfstandig kunnen opereren. Dit houdt ook in dat het mogelijk is om de online data die gecollecteerd wordt in een eigen ‘vat’ te gieten. Dat wil zeggen, onze klanten hebben de mogelijkheid om een eigen database in te richten en kunnen vervolgens zelf bepalen hoe deze in te delen. Oftewel een eigen datamodel.

Aan de slag met je eigen datamodel

Als klant heb je met een eigen datamodel veel vrijheid. Vanuit OnMarc denken we uiteraard graag mee bij het ontwikkelen van jouw ideale datamodel. Met een goed ingericht datamodel ben je in staat om de online data te analyseren, deze te gebruiken voor personalisatie doeleinden, maar ook om voorspellingsmodellen op te trainen. 

”Zonder kennis en begrip van het datamodel is het niet mogelijk om de online data te ontsluiten en te gebruiken”

 

Training

Vanuit OnMarc bieden we trainingen specifiek gericht op jouw datamodel. Een groot deel van de Online Data Training zal daar aandacht aan worden besteed. Daarnaast bieden wij ook trainingen aan op het gebied van data configuratie. Hiermee helpen we je bij het overzichtelijk maken van de gecollecteerde data en geven wij uitleg bij het aangeleverde datamodel. Met als resultaat dat je in staat bent zelfstandig rapporten en dashboards te bouwen.

De kwaliteit van de data wordt goed in de gaten gehouden en je zal van advies worden voorzien om de datakwaliteit waar mogelijk naar een (nog) hoger niveau te tillen.

 

Online Data Trainingen

Wat is jouw datavraag?

Met onze online data trainingen willen we je enthousiasmeren, de mogelijkheden van data te laten zien, onze klanten te leren op welke manieren ze zelfstandig gebruik kunnen maken van de data via het ingerichte datamodel.

Kortom; of je nu jouw skills wilt versterken of je wilt verdiepen in het trainen van voorspellingsmodellen, OnMarc verzorgt een training die bij jouw doel en datavraag past. 

Heeft jouw organisatie een uitdaging op het gebied van data modellering of data configuratie?

Neem vrijblijvend contact op of bel ons op 030-636 3970. We helpen je graag!

Over de auteur:

Marieke Eskes is Domain Specialist – Data Solutions bij OnMarc. Haar achtergrond in data analyse is van grote waarde binnen de veranderende wereld op het gebied van data oplossingen. Met de voorbereiding op het verdwijnen van third party cookies verandert er ook veel voor een aantal klanten van OnMarc. Marieke haar expertise is hierbij een meerwaarde voor onze klanten.

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*