+31 (0)30 636 39 70 | info@onmarc.nl

OnMarc academy

 

OnMarc Academy

 

 

Werken met data, ook zonder relevante vooropleiding

Creatief, analytisch én secuur? Dan is werken met data iets voor jou!

 

Ik ben een soort data analist”. Je kunt je voorstellen dat dat op verjaardagen niet de meest lyrische reacties met zich meebrengt. De tijd dat mensen verbaasd zijn dat een IT’er ook gewoon op feestjes komt, is gelukkig voorbij. Toch bestaan er nog redelijk wat vooroordelen over werken met data. Volledig onterecht, vinden wij bij OnMarc. Werken met data, of puzzelen voor gevorderden, is namelijk hartstikke leuk!

Ons doel? Jong talent werven en opleiden in een branche die interessante inzichten biedt voor de klant. Met een grote vraag naar dataspecialisten, laten wij je daarom graag kennismaken met onze OnMarc Acadamy.

Het uitgangspunt van de OnMarc Acadamy is dat relevante eigenschappen veel waardevoller zijn dat een relevante vooropleiding

Ook bij OnMarc is de vraag naar dataspecialisten groot. We zijn dan ook blij met het toenemend aantal mensen dat met data wil of gaat werken, ook wanneer een relevante vooropleiding lijkt te ontbreken. Want wist je dat een groot deel van ons team niet eens oorspronkelijk is opgeleid om met data te werken?

Creatief denken, het leggen van verbanden en secuur werken is voor ons veel waardevoller dan een vooropleiding in data. Dit heeft met name te maken met het feit dat de IT een snel veranderende sector is. De kennis, termen en manieren die je in het begin wellicht zal missen, brengen we je bij de OnMarc Acadamy graag bij.

Zo kun je dus ook zonder relevante vooropleiding de wereld van databases, SQL en klantprofielen inrollen. Met een goede basis op zak, kun je als data analist op heel veel vragen een antwoord vinden. Dat maakt het werken met data juist zo leuk.

Werken met data is als puzzelen voor gevorderden

 Het leukste van werken met data? Het ontdekken van nieuwe inzichten. Wij zien werken met data dan ook als puzzelen voor gevorderden. Op een betrouwbare en eerlijke manier kun je patronen herkennen en ontdekken. Deze inzichten zorgen hoe dan ook voor meerwaarde. En dat geeft voldoening.

De uitdaging: op ieder antwoord volgt een vraag

 En dat zorgt vervolgens voor nog meer inzicht. Het overzicht hiervan bewaken, kan echter een uitdaging zijn. Zeker in steeds groter wordende technische omgevingen.

Daarnaast deinst een gemiddeld Marketing Technologie (MarTech) landschap ook niet terug voor termen als:

  • Data Management Platform (DMP)
  • Customer Data Platform (CDP)
  • Customer Mangement Systeem (CMS)
  • Decision Engines
  • Data virtualisatie lagen
  • Data Science labs

Allemaal met hun eigen karakteristieken, dataflows en werkwijzen. Ga jij het aan? Wij helpen je op weg! Voor zowel nieuwe medewerkers, als klanten kan deze wereld in het begin namelijk erg complex lijken. Wanneer je je aanmeldt voor de OnMarc Academy, gaan we er voortaan samen aan werken om de inzichten uit data hapklaar en gestructureerd aan te bieden.

Bij OnMarc zien wij onszelf als partner in jouw data strategie

Het goed kunnen inleven in de business scoort een vele malen beter resultaat dan wanneer je begint met veel te complexe modellen. Daarom vinden wij bij OnMarc begrip en kennis van IT én business van groot belang. Gelukkig krijgen we steeds meer hulp van tools die de techniek faciliteren voor de eindgebruiker. Denk hierbij aan cloud-technieken en data mining packages.

In combinatie met sterke communicatieve vaardigheden hopen we op die manier dat je binnen ons team meedenkt in marketing- of customer experience vraagstukken. Zo zorgen we ervoor dat werken met data een stuk minder suf is dan de vooroordelen soms beweren.

Samen maken we de complexe wereld van data steeds een beetje minder complex

Goed idee? Bij OnMarc vinden wij van wel! Wij zien data als een belangrijke basis die werk kost om er echt wat van te maken. Daarnaast moet data voor iedereen toegankelijk zijn. Alleen dan kunnen we het laten slagen.

Te ingewikkeld doen over data heeft dus geen zin. Dat is dan ook de insteek van de OnMarc Academy. Op de volgende verjaardag ben jij dus zonder twijfel een data analist. Net zo sterk als het verhaal van de bakker, kok of dokter in het midden.

Zie jij werken met data zitten en heb je interesse in onze OnMarc Academy?

Neem dan zeker contact met ons op!