+31 (0)30 636 39 70 | info@onmarc.nl

MarcImpact

 

MarcImpact: Attributie

Leren van het verleden, de toekomst verbeteren.

Attributie

Klanten die overgaan tot een door jouw gewenste conversie hebben waarschijnlijk op verschillende kanalen jouw boodschap gezien. Maar hoe ken je de juiste waarde toe aan elk afzonderlijk kanaal? In hoeverre is een conversie tot stand gekomen door een bepaald kanaal of een combinatie van kanalen? Daar geeft het attributiemodel van OnMarc antwoord op.

Alle waarde toekennen aan bijvoorbeeld de laatste click is onverstandig. Zo mis je veel belangrijke inzichten. Goede attributie gaat niet om welk kanaal heeft gezorgd voor een conversie. Goede attributie gaat over de vraag of een uitkomst nog steeds zou hebben plaatsgevonden zonder een bepaald kanaal. Het attributiemodel van Onmarc geeft antwoord op deze en andere vragen met behulp van de data en helpt onder andere met:

  • Het bepalen van het marketingbudget
  • Het optimaal verdelen van dit budget over diverse kanalen
  • Het beter inrichten van deze kanalen qua inhoud
  • Het beter targeten van individuele en groepen klanten voor meer en snellere conversie
MarcImpact

MarcImpact werkt vanuit de omnichannel filosofie. Wij verzamelen eerst zoveel mogelijk gedetailleerde data van de verschillende kanalen. Op die manier kunnen we een klantreis in kaart brengen die uniek is voor jouw bedrijf. Met het attributiemodel van OnMarc kunnen we dan antwoord geven op de volgende vragen.

  • Wat is een typische kansrijke klantreis?
  • Wat zijn de KPI’s?
  • Gaat het model worden getraind op kanaal-, campagne- of paginaniveau?

Samen met de kennis van jouw business, krijgt MarcImpact voldoende inhoud om een specifiek attributiemodel te maken, afgestemd op jouw klanten.

Attributie op de OnMarc manier

Nadat we een model voor jouw situatie hebben gemaakt stopt Onmarc niet. Wij hebben een team van data scientists klaar staan om met jou de resultaten te bekijken en dieper in te gaan op de nieuw verworven inzichten. Zodat je de data ook daadwerkelijk kunt inzetten om te werken aan jouw bedrijfsresultaat.

Privacy

Alle gegevens die verzameld worden blijven in jouw bezit en controle. Wij van Onmarc begrijpen heel goed hoe belangrijk deze data voor jou is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de data bij de concurrent belandt.

De mogelijkheden zijn grenzeloos