+31 (0)30 636 39 70 | info@onmarc.nl

Analytics Translators aan de slag bij OnMarc

Analytics Translators aan de slag bij OnMarc

 

OnMarc

Analytics Translators aan de slag bij OnMarc

Maak kennis met onze afstudeerders van de HU.

Toekomstige Analytics Translators!

 

Analytics Translators aan de slag bij OnMarc. Een brug slaan tussen analytics en business is nog voor veel bedrijven nog steeds een strategische uitdaging. De nieuwe master Data Driven Business aan de Hogeschool Utrecht, waar OnMarc ook aan bijdraagt, voorziet in de oplossing voor dat probleem. Wij leiden Analytics Translators op: stuk voor stuk jonge professionals die zowel data als de operatie snappen.

In de komende periode gaan er weer Analytics Translators aan de slag bij OnMarc. Twee afstudeerders van de Master Data Driven business, om hun eigen analyse skills aan te scherpen. Hieronder kun je met ze kennismaken.

Analytics Translator Jonas

Analytics Translator: Jonas Dijkstra

Ik ben Jonas Dijkstra, 25 jaar en wonend in het prachtige Delft. Na een halfjaar psychologie gestudeerd te hebben kwam ik erachter dat mijn interesses toch meer aan de business kant zaten en zo heb ik de switch gemaakt naar commerciële economie. Na de minor Digital Marketing & Analysis gevolgd te hebben wist ik het zeker; ik wil data en business samen brengen! Uiteraard was de master Data Driven Business hier een perfecte aansluiting op.

Deze master vliegt echter razendsnel voorbij. Nog enkele maanden te gaan en het jaar zit er alweer op! Echter zijn de komende maanden van groot belang; het betreft het afstudeeronderzoek welke ik bij OnMarc verricht. De pitch van Kevin op de HU maakte me erg enthousiast. Ik zag kansen om meer over de technische kant te leren, iets waar mijn interesse het afgelopen jaar flink in is gegroeid.

Mijn onderzoek gaat over een nieuwe OnMarc dienst in ontwikkeling: Alfred. Enerzijds ga ik onderzoek doen naar de wensen en factoren uit de kleding e-commerce branche die een rol spelen met betrekking tot Alfred door middel van diepte-interviews. Anderzijds ga ik onderzoeken of er meer voorspellende variabelen toegevoegd moeten worden aan de logistische regressie van Alfred. Kortom; mijn onderzoek zal helpen het nieuwe model naar een nieuw stadium te tillen!

Naast al deze serieuze werkzaamheden doe ik ook graag dingen voor mezelf. Ik speel gitaar, houd van skateboarden en ben vaak te vinden in de bios!

Mark

Analytics Translator: Mark Stammes

Mijn naam is Mark Stammes en ik kom uit Utrecht. Na mijn bachelor Commerciële Economie heb ik als content specialist gewerkt bij Bol.com. De manier hoe daar data gedreven beslissingen werden gemaakt vond ik fascinerend, waardoor ik besloot de master Data Driven Business te doen. Inmiddels zijn we al een half jaar verder, waarin ik bezig ben geweest met machine learning algoritmes, data visualisatie, en de ethiek binnen data analytics. Bij OnMarc heb ik deze opgedane kennis toegepast door te onderzoeken hoe een segmentatiestrategie op basis van clustering kan zorgen voor een hogere customer lifetime value. De resultaten lees je in het artikel Clustering en Klassewijnen.